Na słono/ Przepisy

Wiosenny szpinak z truskawkami i fetą

Dla wielu symbolem sezonu truskawkowego są te czerwone owoce ze śmietaną, dla mnie zaś poniższa sałatka o nieoczywistym składzie. Uwielbiam. Po sezonie truskawki można zastąpić np. suszoną żurawiną bądź innymi kwaskowatymi owocami.

Szpinak z fetą i truskawkami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Na słono
Ilość porcji: 3-4
Czas gotowania: 20min

Składniki

  • Duża garść opłukanych świeżych liści szpinaku
  • Kilkanaście przepołowionych truskawek
  • Ok. 100 g fety pokrojonej w drobną kostkę (można zastąpić miękkim kozim serem czy bryndzą)
  • 1 łyżka oleju z orzechów włoskich (można zastąpić oliwą, choć w olej orzechowy warto zainwestować - świetnie komponuje się z rukolą, endywią i innymi gorzkawymi sałatami)
  • Kilka kropli octu balsamicznego (lepszy gęsty, słodki)
  • Odrobina świeżo zmielonego pieprzu

Przygotowanie

1

Wszystkie składni wymieszać i od razu podawać.

Mogą Ci się też spodobać:

Brak komentarzy

Zostaw komentarz